Lasten ja aikuisten neurologinen fysioterapia
Neurologinen fysioterapia on suunnattu asiakkaille, joilla on keskus- ja ääreishermoston sairauksia ja oireyhtymiä. Yleisimpiä ovat aivoinfarktin jälkeinen halvaantuminen, MS, Parkinsonin tauti ja CP. Neurologisen kuntoutuksen tavoitteena on sujuvampi arki, joten terapiassa vahvistetaan kuntoutujan kykyjä ja taitoja osallistua omassa elinympäristössä. Harjoitellaan arjen taitoja, esimerkiksi siirtymiä asennosta toiseen, apuvälinein liikkumista, perustaitoja kuten kävely, juoksu, hyppiminen, pyöräily, uiminen, hiihtäminen tai luistelu. Kuntoutujan omia toiveita ja vahvuuksia hyödyntäen suunnitellaan yhdessä terapialle tavoitteet.
Fysioterapiaa on mahdollista toteuttaa Lehmolan Fysioterapian toimitiloissa, joista löytyy lasten terapiasali, kuntosali, harjoituskeittiö ja hoitohuoneet. Teemme myös kotikäyntejä kouluilla, päiväkodeissa ja asiakkaiden kotona. Toiminta-alueitamme ovat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Heinävesi, Outokumpu, Tohmajärvi ja Polvijärvi. Meiltä löytyy sopimukset Kelan, Siun Soten sekä vakuutusyhtiöiden kanssa.

Bobath-menetelmä
Neurologisille asiakkaille sovelletaan samoja fysioterapian keinoja, joita käytetään TULE-asiakkaiden hoidossa sekä Bobath-konseptin mukaista menetelmää. Bobath-konseptin mukaisesti harjoitellaan asiakkaan kanssa yhteistyössä perusliikkumista ja etsitään kunkin asiakkaan omassa elinympäristössä tapahtuvia toimintoja helpottavia ratkaisumalleja. Bobath-menetelmän yhtenä kuntoutuksen kohteena ovat aikuishemiplegiapotilaat.
NDT-terapia
Ndt-terapiassa ei ole valmiita toimintamalleja vaan se perustuu jokaisen terapeutin tietoon, taitoon ja harkintaan. Ndt-terapeutin kyky kliiniseen päättelyyn mahdollistaa löytämään yksilöllisen tavan auttaa lasta saavuttamaan kuntoutumisen päämääriä. Kuntoutumisen päämäärät ja tavoitteet muodostuvat lapselle ja perheelle sekä arjen yhteistyötahoille tärkeistä asioista. Tavoitteet ovat yksilöllisiä, realistisia ja konkreettisia. Yksi terapian onnistumisen edellytys on hyvä vuorovaikutus, yhteinen tahto ja toiminta.
Terapia sisältää yhteistyötä lapsen läheisten ihmisten kanssa. Heitä neuvotaan ohjaamaan ja auttamaan lasta siten, että lapsen motorinen oppiminen vahvistuu ja omien voimavarojen mukainen kehitys helpottuu. Terapiaharjoittelu voi toteutua lapsen omassa ympäristössä tai tarkoitukseen sopivissa harjoituspaikoissa. Yhteistyöllä ja ympäristön huomioimisella vahvistetaan lapsen asemaa ja toimijuutta.
Ndt-terapeutti ohjaa lasta käsin, puheella, apuvälinein ja ympäristöä muokkaamalla siten, että lapselle mahdollistuu tapa liikkua, toimia ja osallistua.

Vauvaterapia
Vauvaterapiassa arvioidaan vauvan taitoja ja tuetaan vauvaa siinä kehityksen vaiheessa jossa vauva toimii. Terapiassa vauva on aktiivinen harjoittelija ja häntä ohjataan haasteissa vain sen verran mikä on tarpeen. Vauvaa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti huomioiden vauvan liikkumista, toimimista, varhaista vuorovaikutusta, kommunikointia sekä syömistä. Terapiassa työskennellään yhteistyössä vanhempien kanssa tukien vanhemmuutta ja tarvittaessa annetaan ohjeita käsittelyyn ja monipuoliseen perushoitoon. NDT/Bobath-lähestymistapa on vauvaterapian peruslähtökohta.

Kiinnostuitko palveluistamme? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!
Kiinnostuitko palveluistamme? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!
Kiitos yhteydenotostasi.
Palaamme sinulle mahdollisimman pian.
Hups, viestiäsi lähetettäessä tapahtui virhe.
Yritä myöhemmin uudelleen.